“Izgorelost je končni zlom po dolgotrajnem deloholizmu, ki pa izhaja iz naših notranjih prisil, zlasti ko te sovpadejo z objektivno zunanjo situacijo. Deloholizem nas zelo izčrpava, v nasprotju z zavzetostjo oziroma veseljem do dela, ker nas v deloholizem žene strah. Strah, da ne bomo dovolj dobri, da nas ljudje ne bodo sprejemali, če ne bomo zadovoljevali izrečenih pričakovanj ali morda samo teh, ki si jih predstavljamo, strah nas je tudi, da ne bomo zmogli uravnavati meja v odnosih z drugih.” Andreja Pšeničny,univ. dipl. psih., psihoterapevtka

Izgorelost

Tina Fröhlich Izgorelost

MOJA LASTNA IZKUŠNJA

Za izgorelost sem kot kadrovik slišala večkrat. Doživljala sem jo tudi preko sodelavcev. A še zdaleč nisem vedela kaj v resnici to je, dokler nisem do izčrpanosti pripeljala svojega telesa. Po letih zahtevnih projektov sem namreč tik pred svojim 40-im letom izgorela. Okrevala sem dve leti. V tem času sem ugotovila, da je vse, kar se dogaja okoli mene, v resnici izraz moje notranje naravnanosti. Izkušnja me je veliko naučila in jo z veseljem delim tudi z vami s predavanji in delavnicami. Malo nižje pa lahko najdete dva članka z mojimi intervjuji, ki sta bila objavljena v revijah Zdravje in Štiri tačke in posnetek oddaje Jutro na Planetu.

članek v Reviji Zdravje (julij 2017)

Intervju v reviji Štiri tačke (št. 04/2020)

Oddaja Jutro na Planetu (november 2021)

KAJ SVETUJEM?

Poskrbite za to, da boste razumeli znake in karakterne lastnosti, ki lahko peljejo v izgorelost. Prav tako se naučite poskrbeti zase in za svoje sodelavce, da ne boste pristali na poti izgorelosti. S predavanjem o izgorelosti na podlagi lastne izkušnje boste dobili uvid v kompleksnost tega pojava, na delavnici pa se bomo naučili vse, kar moramo vedeti, da preprečimo izgorelost (iskanje vzrokov za izgorelost, stresorji v podjetju, kako lahko stresorje zmanjšamo, da se izognemo izgorelosti).

Vas zanima več?